loader mantis

Dissenya el teu web amb èxit: 10 factors a tenir en compte

04/05/2020

Dissenyar un web és un procés complex i cal contemplar diversos factors per afrontar el repte amb les màximes garanties.


Claus del disseny web


En aquest article ens centrem a analitzar 10 aspectes clau que has de tenir en compte per contractar el disseny del teu web.

1. Públic objectiu

Abans de plantejar-te el disseny d'una pàgina web has de tenir molt clar a quin públic et dirigeixes. Quin perfil tenen els teus clients? Què els interessa? Quin problema els soluciona el teu producte? Com et busquen? Quines paraules introdueixen al cercador? Aquesta última pregunta és clau perquè si saps quines paraules utilitzen pots crear continguts relacionats per posicionar-te utilitzant les mateixes paraules clau.

2. Missatge

Caldrà crear un missatge per captar l’atenció del teu públic objectiu. No és el mateix dirigir-se a un públic adult que a un adolescent. Un cop més, has de tenir molt clar el perfil o perfils del teu públic objectiu per adaptar el teu missatge perquè sigui efectiu. 

3. Continguts

Continguts web

Un altre punt clau són els continguts. Abans de dissenyar una pàgina web cal disposar d'uns continguts adequats a les teus públics objectiu o estar disposat a destinar una part del pressupost a contractar un servei de redacció de continguts. Disposes d'uns textos amb el to i missatges adequats i amb ganxo per captar l'atenció dels teus públics? Tens imatges originals per donar suport teu missatge? Disposes de vídeos per inserir-los en seccions clau?

4. Gestió del projecte

Aquest factor és molt important perquè un projecte web sigui èxit i es desenvolupi segons el calendari acordat. Tens en el teu equip una persona capaç de gestionar la renovació de la teva pàgina web? Coneix la suficient l'empresa o organització? Té la jerarquia i autoritat suficients per reclamar la informació que necessita als diferents departaments de l'empresa? És resolutiva? Té autonomia per encarregar nous continguts i desenvolupaments si cal?

5. Objectius

Si tu no saps a on vas és impossible que un equip de disseny i desenvolupament web et porti enlloc. Quines accions vols que realitzen els usuaris que visiten el teu lloc web? El teu objectiu és vendre? Vols que et demanin pressupost? Què s'inscriguin a un newsletter?

6. Arquitectura

Arquitectura web

Un cop resolts els punts anteriors cal plantejar l'estructura del lloc web. Quines seccions necessites? Com vols organitzar el catàleg de productes? Quin camí hauran de seguir els usuaris per realitzar accions com comprar, demanar-te un pressupost o subscriure’s al teu butlletí? Quina és la informació que ha d'estar en pàgina d'inici i quina pot col·locar-se en seccions secundàries?

En aquesta fase és imprescindible dissenyar un prototip funcional i navegable per col·locar-hi els continguts amb els seus títols, els subtítols i els destacats juntament amb els botons de crida a l'acció. Aquest treball és clau perquè ens permet detectar què funciona i què s'ha de revisar. Com és lògic, els canvis sobre un prototip són senzills i gratuïts, els canvis en fases posteriors són més complicats i suposen un cost.

7. Disseny

La fases de disseny consisteixen en vestir l'arquitectura del web incorporant el disseny corporatiu i creant tot el necessari per reforçar el teu missatge: animacions, gràfics i qualsevol element que et aporti valor. Per descomptat el disseny ha de ser responsive i estar optimitzat per a qualsevol dispositiu. És molt recomanable dissenyar primer per a dispositius mòbils i tot seguit plantejar el disseny per a equips de sobretaula.

8. Desenvolupament

Desenvolupament web

Una vegada finalitzat el disseny és necessari traslladar-lo a un entorn web amb l'ajuda d'eines de maquetació i d'estàndards html. Aquesta etapa és clau per oferir un web que es visualitzi correctament amb diferents dispositius, que la pàgina carregui amb rapidesa i que l'experiència de navegació dels usuaris sigui òptima. Un altre factor important és el disseny i configuració d'un gestor de continguts intuïtiu i pràctic que et permeti crear, editar o eliminar els continguts del teu web fàcilment.

9. Publicació

Abans de publicar és imprescindible revisar que tot estigui en ordre, que el web es visualitzi correctament en diferents dispositius, que totes les funcionalitats estiguin a punt i que funcionin correctament les versions en diferents idiomes. Si el web substitueix a una altre anterior és vital realitzar accions com les redireccions SEO per conservar tot el posicionament obtingut fins al moment, enviar el sitemap amb la nova estructura a Google per accelerar la indexació en el cercador dels continguts del web i promocionar la publicació a les xarxes socials on tinguis presència.

10. Manteniment

El manteniment no es refereix únicament a les tasques per estar a el dia en els àmbits de la  seguretat o de les actualitzacions tècniques. Per descomptat que aquests aspectes són importants però per a nosaltres el concepte manteniment és molt més ampli. La publicació del web no ha de ser el final sinó el principi d'un aprenentatge clau per millorar dia a dia. A través d'eines com Google Analytics pots analitzar el comportament dels usuaris i la seva evolució per introduir canvis i millores al web.

Aquestes són per a nosaltres les 10 claus perquè un projecte web sigui un èxit. En aquest cas ens hem centrat purament en el disseny i desenvolupament web. Per descomptat, hi ha altres aspectes a tenir en compte per complementar i millorar l’impacte d’un producte o servei a la xarxa que poc a poc anirem explicant al nostre blog.

Parlem?

A LaMantis som especialistes en disseny i desenvolupament web, màrqueting digital i comunicació. Si estàs interessat en els nostres serveis posa't en contacte amb nosaltres.

Contactar

Actualitat