loader mantis

Social Media. Xarxes Socials

 

Què és un pla Social Media?

El pla de social media marketing o social media plan és el document on es recull l’estratègia d’una empresa o organització a les xarxes socials.

A LaMantis et podem assessorar en l’elaboració del teu pla de social media marketing.

 

Quins pasos hem de seguir per crear un pla de Social Media?

Anàlisi de la situació Estudi del punt de partida: Quines necessitats tens? Quins són els teus objectius? A quin públic et dirigeixes? A quins mercats vos arribar? Què has fet fins ara? Quins resultats t’ha donat? Què fa la teva competència?
Anàlisi del web Disposes d’un web optimitzat per assolir els teus objectius? El seu missatge és clar i directe? A l’usuari li queda clar què ha de fer per comprar un producte o contractar un servei? El web es responsive i s’adapta a qualsevol dispositiu? Està optimitzat per a SEO?
Anàlisi de les xarxes socials Tens clar a quines xarxes socials trobaràs el teu públic? 
Pla editorial o de continguts Per comunicar ens calen continguts. Cal planificar quins continguts cal crear com s’han d’adaptar a cada xarxa social. 
Selecció de KPI’s, seguiment i medició L’única manera de saber si la teva estratègia té èxit és mesurar el resultat de les teves accions. Cal plantejar-se objectius setmanals i mensuals. Els objectius poden ser tant diversos com augmentar les vendes, incrementar el nombre de visites al teu lloc web o aconseguir més subscripcions a un butlletí informatiu.
Pla de gestió de crisis Les xarxes socials no són una ciència exacte. És important que estigui preparat si alguna cosa no rutlla tan bé com voldries. Si no compleixes els teus objectius està bé tenir preparades diverses alternatives per si les accions inicials no funcionen: accions promocionals, sortejos o concursos poden ser alternatives vàlides. També cal estar preparats per si les coses no surten bé i reps crítiques. Pots preveure-les i tenir preparades respostes per revertir la situació.

 

Per què LaMantis?

Especialistes en xarxes socials

A LaMantis som especialistes en Social Media Marketing.

Què podem fer per tu?

Analitzem la situació actual del teu projecte: una acció imprescindible per fixar objectius realistes i asumibles. 

Anàlisi del web: determinar si està optimitzat o si cal fer-hi millores. 

Anàlisi de les xarxes socials: saber quines són més adequades i quins elements comunicatius cal utilitzar en funció dels públics objectiu. 

Pla editorial: definir quins continguts cal crear per posicionar-se per les paraules claus adequades, en quina freqüència s’han de publicar els continguts i quin llenguatge cal utilitzar en funció de la xarxa social i el tipus de públic al qual ens dirigim. 

Selecció de KPI’s: fixar-se objectius i mesurar si es compleixen. Preparar alternatives per corregir l’estratègia en que sigui necessari. 

Pla de gestió de crisi: pla d’accions per reaccionar davant les crítiques. 

Serveis complementaris al Social Media

A LaMantis oferim tot tipus de solucions relacionades amb el marketing digital. A continuació, et detallem els serveis més destacats